Ty Bach Cottage receives full planning permission - November 2017

By 13:00:00


Ty Bach Cottage receives full planning permission. The proposal for this project is an extension to an existing cottage in Llansoy, Wales. The brief for the extension was for a studio space that could be used as part of the house or as an independent holiday let.

The concept of the extension takes inspiration from the nearby agricultural corrugated metal barns. The design sees the traditional form of the barn but with a clean-cut contemporary finish. Black vertical corrugated metal contrasts and compliments the rubble stone of the cottage. The height and proportions of the two-storey extension relate to the existing cottage. Windows and doors make slots out of the form to frame views from different internal positions and heights facing the garden and landscape. The mezzanine bedroom and living room are on the open West side of the building facing the garden while the bathroom, utility and WC are on the East side. The single-storey link between the old and the new uses horizontal cladding to act as an extrusion from the extension, allowing access between the two.

You Might Also Like

0 comments

Ten Points of Departure